Trust the process

Van concept tot branding: zo gaan we te werk.

We starten vanuit de kern van jouw zaak.

I feel you: wanneer je de volledige uitstraling van jouw zaak in de handen legt van iemand anders, moet het écht klikken!

Daarom begint onze samenwerking met een uitgebreide kennismaking in het gezelschap van een lekker koffietje of theetje. Op deze manier leer ik jouw en je zaak beter kennen en kan ik me helemaal onderdompelen in jouw onderneming. We houden een brainstormsessie waarbij we vertrekken vanuit de strategie en roots van jouw zaak. Wat maakt jouw onderneming uniek? Wat zijn je doelen? Wie is jouw ideale klant?

Samen doorlopen we een creatief ontwerpproces om tot jouw nieuwe visuele identiteit te komen. Wat kan je verwachten?

Werkwijze stap voor stap

Van concept tot branding: zo gaan we te werk.

Samen doorlopen we een creatief ontwerpproces om tot jouw nieuwe visuele identiteit te komen. Wat kan je verwachten?

Voor we van start gaan vul je het intake formulier in. Zo kan ik meteen nagaan of we een match zijn op vlak van mindset, ontwerpstijl en persoonlijkheid.

Yes, it’s a match! Na het invullen van het intake formulier ontvang je van mij een mailtje om een eerste intake call in te plannen. Tijdens dit videogesprek bespreken we concreet wat de noden zijn van jouw onderneming, hoe jouw branding traject er uit zal zien en wat je kan verwachten van onze samenwerking. 

Voorbereiding is key! Daarom ga je de hand van enkele leuke tools en sheets opzoek naar het DNA van je zaak. Als voorbereiding op onze samenwerking kan je alvast zelf ontdekken welke visuele stijl bij jouw past. Aan de hand van deze info kan ik me volledig onderdompelen in jouw onderneming.

(Of een theetje mag ook natuurlijk). Nu is het tijd voor het echte werk! We spreken af in het gezellige Antwerpen voor een strategische en creatieve brainstormsessie. We kijken naar de roots en fundamenten van jouw merk: wie is jouw doelgroep, wat is jouw missie, wat wil je uitstralen en wat zijn jouw doelen? Deze merkwaarden vormen de basis van jouw branding. Daarnaast bekijken we samen het moodboard en brainstormen we over jouw visuele merkidentiteit.

Ongeveer twee weken na onze kennismaking ontvang je van mij de eerste voorstellen van jouw branding: 3 ontwerpen voor het logo, met bijpassend kleurenpalet en typografie. Deze drie voorstellen kan je zien als de verschillende ‘wegen’ die we kunnen uitgaan: jij kiest je favoriet, en ik werk deze verder uit.

Een week na elk voorstel houden we een feedback call om de ontwerpen te bespreken. Tijdens deze momenten kan je jouw aanpassingen doorgeven en wisselen we onze ideeën uit. Na elke feedback call verwerk ik deze opmerkingen en werk ik jouw huisstijl tot in de puntjes verder uit.

Eens het fundament van jouw branding is gelegd (denk aan kleuren, typografie en logo), werk ik verder aan de extra’s of uitingen van jouw huisstijl. Drukwerk, social media of een handige template? Het kan allemaal! 

Helemaal lay-back? Laat ook je website, teksten of foto’s creëren in samenwerking met andere top-ondernemers!

Yay, klein vreugdedansje want jouw nieuwe branding is klaar! 

Bij de oplevering van je huisstijl krijg je alle bestanden in hoge resolutie. Vooraf bespreken we eventuele kleurvariaties, afmetingen, … Als kers op de taart krijg je een handige huisstijlgids in Canva waarmee je zelf aan de slag kan. 

Achteraf nog extra bestandstypes/variaties/… nodig? No worries, daar kan voor gezorgd worden!

Zijn we een match?

Ben jij klaar om je zaak om te toveren tot een uniek en soulful merk?

Vragen of kennismaken met een virtueel koffietje?
Boek een gezellig kennismakingsgesprek via de kalender.

Creatieve studio voor gedreven ondernemers

line@vi-trin.be
BE 0746.590.687